Tel: 076-7002462
info@hellomarketing.nl
  • Home
  • Dienstverlening
    • Online Marketing
      • Contentmarketing
      • Social Media Marketing
      • Zoekmachine optimalisatie – (SEO)
      • Zoekmachine Adverteren – (SEA)
      • Bedrijfsvideo
    • Webdevelopment
      • E-commerce
      • Ontwikkeling websites
  • Projecten
  • Over ons
  • Contact
  • Home
  • Dienstverlening
    • Online Marketing
      • Contentmarketing
      • Social Media Marketing
      • Zoekmachine optimalisatie – (SEO)
      • Zoekmachine Adverteren – (SEA)
      • Bedrijfsvideo
    • Webdevelopment
      • E-commerce
      • Ontwikkeling websites
  • Projecten
  • Over ons
  • Contact
Terug naar vorige pagina
Home

Hoger in Google

Hoe kom je hoger in Google

Hoe kom je hoger in Google is een veel gestelde vraag. Google zelf geeft dit geheim niet prijs. Ze geven enkel richtlijnen waar je website aan dient te voldoen. Google heeft verschillende spiders. Dit zijn bots die je site dagelijks scannen op diverse factoren zoals: content, structuur, afbeeldingen, interne links, domeinauthoriteit en gebruiksvriendelijkheid. Als Online Marketing bureau weten we door ervaring wat er nodig is om een nummer één positie in Google te bemachtigen. Lees hier wat wij doen om je bedrijf hoger in Google te positioneren.

Wat vertelt Google ons om hoger te komen

In oktober 2019 plaatste Google zelf onderstaande video op YouTube. In deze video legt Google uit hoe ze bepalen welke pagina hoger scoort in de zoekmachine. Google heeft als doel de meest relevante resultaten te tonen wanneer een gebruiker een bepaalde zoekopdracht invult. Na het invullen van een zoekopdracht laat Google een resultatenpagina zien op volgorde van kwaliteit en relevantie.

Maar hoe bepaalt Google nu welke website het meest relevant is?

11 stappen om hoger in Google te komen

Om met je bedrijf hoger in Google te komen beschrijven we 11 stappen die je moet doorlopen. Al deze stappen zijn belangrijk. Het verbeteren van je zoekresultaten is een ongoing proces. Het is dus belangrijk deze stappen te blijven herhalen. Online adverteren staat in onderstaand overzicht niet genoemd. Het gaat hier om het verbeteren van het organisch zoekresultaat.

1.      Voer een zoekwoordanalyse uit

Een zoekwoordanalyse is een onderzoek naar de zoekwoorden waarop je gevonden wilt en kunt worden. Waar zoekt je doelgroep op en wat zijn de resultaten van deze zoekwoorden? Voordat je start bedenk je eerst zelf op welke woorden je gevonden wilt worden en op welke positie je nu staat. Ranktracker is een tool wat je hier inzicht in kan geven. Vervolgens kijk je ook bij concurrenten op welke woorden zij gevonden worden. Daarna ga je aan de slag met je analyse.

Voor een goede analyse kun je een tool gebruiken zoals Google Adwords. De zoekwoordplanner van Google Adwords heeft twee belangrijke opties namelijk: 1. Nieuwe zoekwoorden ontdekken en 2. Zoekvolume en prognoses bekijken.

Zoekwoorden ontdekken: Voor het ontdekken van nieuwe zoekwoorden kun je in deze tool de zoekwoorden die je al kent invullen. Vervolgens geeft Google alternatieve zoekwoorden. Dit geeft je inspiratie voor je zoekwoord analyse.

Zoekvolume en prognoses bekijken: Vul al je zoekwoorden in. Bij het bekijken van de zoekvolume en prognose geeft Google aan hoeveel er gemiddeld op dit woord gezocht wordt en hoe hoog de concurrentie is. Het is dus het meest interessant om op zoek te gaan naar woorden waar veel naar gezocht wordt, maar waarin de concurrentie laag is. Dan maak je de meeste kans om bovenaan te komen.

Je zoekwoordanalyse bestaat uit shorttail en longtail keywords.
Dat betekent dus dat je gevonden kunt worden op losse woorden en op zinnen. Steeds vaker wordt er gezocht op langere zinnen zoals: Hoe lang kan ik wijn die open staat bewaren? In plaats van: Bewaartermijn wijn. Bij een zoekopdracht geeft Google zelf al voorbeeld vragen die vaak gesteld worden. Deze kun je inzetten als longtail keyword.

In je overzicht verzamel je de meest belangrijke shorttail en longtail keywords. Maar hoe bepaal je wat belangrijk is? Zoals aangegeven zijn de woorden die hoog scoren en een lage concurrentie hebben het meest interessant. Ook is het goed om na te denken waarom een woord voor jou interessant is en waarom je er wel of niet op in wil gaan zetten.

We geven een voorbeeld:

Je hebt een webshop met wijn. Je kan er dan voor kiezen om gevonden te worden op het woord “wijn”. Echter wijn is een container begrip. Het woord wijn wordt vaak ingetypt als zoekopdracht maar de concurrentie is ook groot. Je kan je ervoor inzetten om met het woord wijn bovenaan te komen, maar dat wordt heel moeilijk. Daarnaast is het de vraag of je daar wel de juiste mensen mee bereikt.

Het is dus belangrijk om woorden te vinden waar de concurrentie wat lager op is maar wat wel relevantie resultaten oplevert. Want wie zegt dat iemand die op wijn zoekt ook echt wijn wil kopen? Het is daarom veel interessanter om bijvoorbeeld gevonden te worden op een druivensoort of type wijn zoals bijvoorbeeld: “Merlot kopen”.

Hoger in Google in 11 stappen

2.      Schrijf nieuwe pagina’s op basis van de zoekwoordenanalyse

Je zoekwoordanalyse geeft je inzicht in de woorden waarop je je zoekresultaten kunt verbeteren. Op deze woorden wil je dus gevonden worden. Dat kan alleen als er content geschreven wordt over deze woorden. Dat begint met een landingspagina per relevant zoekwoord. We spreken dan over On page optimalisatie. Maar je tekst dient ook SEO geschikt te zijn. Lees hier wat dat betekent.

1.      On page optimalisatie. Je schrijft content zodat het de zoekvraag van je potentiële klant beantwoord. Wat zoekt de klant, welk antwoord kun je ze snel geven en hoe kun je ze verleiden tot de aankoop van een product?

2.       Je schrijft de pagina ook om geïndexeerd te worden door de zoekmachines. Ook hier zijn verschillende tools voor om je goede content te helpen schrijven, die SEO geschikt is. Eén van die tools is Website auditor. Website auditor geeft je inzicht in het aantal zoekwoorden dat je wel of niet op een pagina moet plaatsen. Daarnaast geeft het een overzicht van de content van concurrenten. Vervolgens helpt het je SEO technisch de juiste aspecten toe te passen, zoals H1 en H2 tags, lengte van de tekst, schrijfwijze, interne en externe links etc.

3.      Zorg voor een goede meta-titel en omschrijving

Alleen online gevonden worden is niet voldoende. Je wil ook dat er uiteindelijk op je link geklikt wordt. De titel die in Google verschijnt is je Meta-titel (Title tag). Deze kun je aanpassen en dus zo aantrekkelijk mogelijk maken. Ook de omschrijving onder de titel, de meta-tag kun je aanpassen. Zorg voor aantrekkelijke tekst, zodat er sneller op je geklikt wordt.

4.      Optimaliseer je website

Naast het schrijven van nieuwe landingspagina’s is het ook belangrijk je huidige webpagina’s door te lichten. Voldoen deze pagina’s aan de juiste SEO-richtlijnen en bevat het de juiste zoekwoorden. De plugin Yoast SEO helpt je om je pagina op de technische aspecten van SEO door te lichten.  Je kan er uiteraard ook voor kiezen om met een nieuwe website te starten. Dan wordt vanaf het ontwerp al rekening gehouden met alle eisen.

5.      Creëer waardevolle content

Contentmarketing is een manier om potentiële klanten te bereiken. Klanten zijn op zoek naar waardevolle content die de zoekvraag beantwoord. Dit kan in de vorm van BLOG’s, artikelen en video’s. Je kiest een vorm van content wat bij je merk en bij je doelgroep past. Ook voor zoekmachines (zoekmachine optimalisatie) zijn teksten van groot belang voor een goede score. Met je content laat je aan de zoekmachine zien dat je een expert bent in je vakgebied. En een echte expert laat vaak van zich horen. Probeer dus wekelijks nieuwe content online te plaatsen. Daarmee laat je zien een echte expert te zijn. Daarnaast is het goed voor je brand awareness.

6.      Verbeter je interne link structuur

Je hebt op verschillende manieren content gecreëerd. Via één van die pagina’s komt Google met een spider (zie video voor de toelichting) op je website terecht. Wanneer de spider er is, wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk blijft. Dit doe je door intern door te linken naar andere pagina’s van je website. Zo hou je niet alleen de spider langer op je website maar ook voor bezoekers is het interessant om te zien welke content er nog meer passend is bij de zoekvraag die ze gesteld hebben.

7.      Off page optimalisatie – Linkbuilding

Off page is nog steeds de belangrijkste ranking factor voor zoekmachines. Het is het plaatsen van links naar de website van je bedrijf door Linkbuilding. En niet zomaar links, maar kwalitatieve links in de vorm van ”Mentions”. Wanneer een belangrijke website over jouw bedrijf praat en linkt naar de desbetreffende pagina wekt dit vertrouwen. Het zorgt ervoor dat jouw pagina beter en sneller wordt geïndexeerd door Google. Met als resultaat: hogere posities. Je moet er dus voor zorgen dat andere websites links gaan plaatsen naar jouw website.

Online marketingbureaus hebben vaak samenwerkingen met andere bedrijven en zo ook beschikking tot duizenden andere websites. Zo zorgen ze ervoor dat er wekelijks kwalitatieve en natuurlijke links naar je website geplaatst worden. Wanneer je dit in eigen beheer wil doen is het vrij moeilijk. Je kunt ervoor kiezen om andere website te betalen om je link te plaatsen. Dit is echter niet aan te raden. Betalen voor links betekent onnatuurlijk gedrag en heeft een negatieve impact op je zoekresultaten. We willen een natuurlijk linkbuildprofiel nabootsen en sturen er daarom op aan om organische hoogwaardige links en blogs te plaatsen.

8.      Maak je website veilig en snel

Een snelle en veilige website is de basis. Google laat alleen websites zien die aan bepaalde basisvoorwaarden voldoen. Zo moet een website een SSL-certificaat hebben. Zorg ervoor dat je deze up to date houdt. Het komt nog wel eens voor dat deze verlopen is. Dat maakt het bezoeken van je website een stuk lastiger.

Ook de snelheid van je website is bepalend voor je score in Google pagespeed . Je kan de snelheid van je website op verschillende manieren optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de grote van de afbeeldingen op je website, CSS-files, javascript, lazyload en de PHP war je site op draait.

9.      Zorg voor een mobiele versie

Google vindt het heel belangrijk dat je website mobile responsive is. Uit onderzoek van Google blijkt dan 80% van de zoekopdrachten op een mobiel apparaat plaatsvinden zoals smartphones en tablets. Een responsive design is dus heel belangrijk. Hiermee past je website zich automatisch aan naar de beste weergave voor het scherm waarmee de bezoeker je site bezoekt. Zorg er dus voor dat je website ook geschikt is voor mobiel gebruik. Houd hier bij de ontwerpfase al rekening mee.

10.  Start Social Media op voor je bedrijf

Social media heeft indirect impact op je zoekresultaten. Google streeft ernaar om zoveel mogelijk vanuit de ogen van de klant te kijken. Wanneer een bedrijf negatieve feedback op Social Media krijgt heeft dat invloed in het vertrouwen van het bedrijf. Google neemt dit mee in de indexering, ze willen tenslotte alleen maar goede, betrouwbare resultaten laten zien. Zorg er dus voor dat je Social Media opstart en plaats relevante content. Houd je reacties goed in de gaten. Positieve reacties (mentions) hebben een positief effect. Negatieve reacties kunnen een negatief effect hebben. Awario is een tool die je kan helpen om inzichtelijk te maken waar je op social media naar voren komt.

11.  Houd search console in de gaten

Google Search Console geeft je per zoekwoord inzicht hoe vaak je website op dat woord gevonden wordt en hoe vaak er op het zoekwoord geklikt wordt. Dit geeft je inzicht in het resultaat wat je effort oplevert. Je krijgt dus inzicht in welke zoekwoorden wel en niet goed scoren. Je kunt op basis van die informatie bijsturen indien nodig.

Hoger in Google

Online marketing uitbesteden

Voor het behouden van goede posities in Google is het belangrijk continu nieuwe content te plaatsen. Google wil zien dat er beweging is op je website. Dat je bezoekers blijft informeren, maar ook dat andere websites naar jou blijven verwijzen. Dat betekent dus dat je dagelijks tijd moet investeren in het schrijven van goede kwalitatieve content en ervoor moet zorgen dat andere bedrijven of personen online een link naar jouw website plaatst (Linkbuilding). En dat wellicht naast je dagelijkse werkzaamheden. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor de Online marketing uit te besteden aan een Online Marketing bureau zodat ze zich kunnen blijven richten op hun core business.

online vindbaarheid

Online vindbaarheid is gevonden worden op de juiste zoektermen die passen bij jouw bedrijf. Zoekmachines plaatsen jouw website hoog in de ranking wanneer je voldoet aan meer dan 200 voorwaarden. Hoe beter je website online vindbaar is, hoe beter je gevonden wordt door klanten en toekomstige klanten. Wij helpen je met je online vindbaarheid door een goede strategie te bedenken, uit te voeren en te analyseren.

Online vindbaarheid
online vindbaarheid

Met een SEO bedrijf besteed je de dienstverlening vindbaarheid uit aan een gespecialiseerd bedrijf. In het hedendaagse tijdperk is het voor je bedrijf enorm belangrijk vindbaar te zijn in de zoekresultaten. Of je nu producten verkoopt, een dienst levert of online consults verkoopt. Het doel blijft hetzelfde, je wilt gevonden worden op de zoektermen die voor jou belangrijk zijn en de klant wil vinden waar hij naar zoekt.

SEO bedrijf
online vindbaarheid

Een zoekmachine optimalisatie specialist is in het hedendaagse tijdperk erg belangrijk. Wanneer een persoon een product wil aanschaffen of een dienst af wil nemen wordt er vaak eerst online gekeken naar de mogelijkheden. Of het nu via Google, Bing, Youtube of Pinterest is, gevonden worden is enorm belangrijk. Om de online vindbaarheid te vergroten moeten we eigenlijk teruggaan naar de basis van Online marketing.

Zoekmachine optimalisatie specialist

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Vraag hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Gratis Videocontent

Bij het uitbesteden van SEO aan Hello Marketing wordt er kosteloos een bedrijfsvideo van 30sec t.w.v. €1999,- gerealiseerd*.

*Vraag naar de voorwaarden

Vraag hier een offerte aan!

#1 positie in Google?

Wil je beter zichtbaar worden in de zoekresultaten en zelfs een #1 positie bereiken? Meer leads of sales? Neem contact met ons op en bekijk wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Neem contact op.

Contactgegevens


Bredaseweg 108A

4902 NS  Oosterhout
E-mail: info [at] hellomarketing.nl
Tel: 076 – 7002462

Dienstverlening Web

Webdevelopment
E-commerce
Ontwikkeling webshops
Ontwikkeling websites
Webshop bouwer
Website laten maken
Website bouwer 

Dienstverlening

Bedrijfsvideo
Blog

Contentmarketing
Social Media Marketing
Hoger in Google
Online Marketing
Seo specialist

Seo bedrijf
Zoekmachine optimalisatie specialist
Zoekmachine optimalisatie – (SEO)
Zoekmachine Adverteren – (SEA)

Let's get social

Tweet

Algemene voorwaarden